U trendu

Omladina holandske partije D66 u poseti Forumu mladih Nove stranke

Forum mladih Nove stranke bio je protekle nedelje domaćin kolegama iz holandske vladajuće partije D66, a kako je saopšteno omladinci iz holandske partije izrazili su podršku Novoj za njihovo zalaganje za evrointegracije Srbije.

Iz Nove je navedeno da je Forum mladih te stranke na čelu sa Urošem Elekovićem predstavio omladincima iz partije D66 program i ideje za koje se Nova beskompromisno zalaže i upoznao sa aktuelnim političkim i društvenim temama i problemima u državi.

„Ovaj susret bio je odlična prilika za otvorenu diskusiju i razmenu mišljenja, iskustava i sugestija sa evropskim liberalima, kao i stvaranja paralele izmedju dveju zemalja, na osnovu koje je mnogo lakše sagledati trenutnu poziciju Srbije na putu ka Evropskoj uniji“, piše u saopštenju.

Dodaje se da je posetom podmlatka D66 centrali Nove stranke u Beogradu nastavljen kontinuirani rad NOVE na širenju veza i jačanju saradnje sa liberalima širom Evrope, kojem smo posvećeni ne samo kroz uzajamne posete, već i učešća na brojnim medjunarodnim seminarima i kongresima.

„Nova stranka, pored evropskih, svakodnevno radi i na jačanju regionalnih spona, uvek akcentujući da samo zajedničkim radom, trudom i zalaganjem možemo pozicionirati svoje države na putu ka Evropi, kojoj i pripadaju“, ističe se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.