Opozicija u Banjaluci prošetaće do zgrade Vlade RS i okrenuti joj ledja

Pristalice opozicije okupljene u banjalučkom parku Mladen Stojanović krenule su u mirnu protestnu šetnju prema naselju Malta gde će okrenuti ledja zgradi Vlade Republike Srpske i na taj način pokazati šta misle o aktuelnoj vlasti u Republici Srpskoj.

Lideri opozicije prethodno su izneli svoje zahteve tražeći raspisivanje prevremenih predsedničkih i parlamentarnih izbora, formiranje prelazne vlade, isplatu boračkih dodataka i invalidnina, stavljanje van snage odluke o poskupljenju struje, formiranje privremen uprave nad javnim RTV servisom Republike Srpske.

Pola sata pre mitinga opozicije okončan je kontramiting vladajuće koalicije na Trgu Krajine.

Predsednik Republike Srpske i Savez nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik optužio je lidere opozicije za izdaju srpskih nacionalnih interesa, a miting je završio tako što je otpevao nekoliko pesama medju kojima i „Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine“.

Oba protesta do sada su protekla bez incidenta. Prema nezvaničnim procenama na mitingu vladajuće koalicije bilo je oko 8.000 ljudi, dok je opozicija na svom protestu okupila 10.000.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.