najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pajtić: Dobro što vlast širi toleranciju prema izbeglicama

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić ocenio je da je dobro što vlast emituje poruke tolerancije prema izbeglicama, a ne šovinizma i mržnje kako je to činila devedesetih godina, ali je dodao da to čini iz koristi.

„Vučićev režim gotovo u potpunosti kontroliše medije u Srbiji. Ako odluče da im je korisno da gradjani izraze netrpeljivost prema izbeglicama – odradiće medijsku kampanju na tu temu. Ako im je politički profitabilno da kreiraju atmosferu tolerancije – opet će to lako uraditi preko medija koje kontrolišu“, kazao je Pajtić za dnevni list Danas.

Lider DS-a ukazao je i na važnost da se teret eventualnog prijema izbeglica rasporedi ravnomerno, na više desetina mesta i gradova.

„Tako se obezbedjuju uslovi za pristojnu zdravstvenu i bezbednosnu zaštitu za zbrinjavanje, a tako se smanjuju i tenzije u društvu“, rekao je Pajtić.

On je ocenio i da je aktuelna Vlada Srbije desničarska i da kontroliše desničarske huligane, što se pokazalo u skoroj prošlosti kada nije bilo nemira ni za vreme Parade ponosa, niti nakon potpisivanja Briselskog sporazuma.

„Očigledno je da su huliganske grupe, koje su u sličnim prilikama do pre samo nekoliko godina razbijale Beograd, u nekoj vrsti koordinacije s vlastima ili ljudima bliskim sadašnjim vlastima. Da je neko iz DS potpisao Briselski sporazum, verovatno bi bio razapet na Terazijama kao izdajnik“, dodao je Pajtić.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike