Pajtić: Dobro što vlast širi toleranciju prema izbeglicama

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić ocenio je da je dobro što vlast emituje poruke tolerancije prema izbeglicama, a ne šovinizma i mržnje kako je to činila devedesetih godina, ali je dodao da to čini iz koristi.

„Vučićev režim gotovo u potpunosti kontroliše medije u Srbiji. Ako odluče da im je korisno da gradjani izraze netrpeljivost prema izbeglicama – odradiće medijsku kampanju na tu temu. Ako im je politički profitabilno da kreiraju atmosferu tolerancije – opet će to lako uraditi preko medija koje kontrolišu“, kazao je Pajtić za dnevni list Danas.

Lider DS-a ukazao je i na važnost da se teret eventualnog prijema izbeglica rasporedi ravnomerno, na više desetina mesta i gradova.

„Tako se obezbedjuju uslovi za pristojnu zdravstvenu i bezbednosnu zaštitu za zbrinjavanje, a tako se smanjuju i tenzije u društvu“, rekao je Pajtić.

On je ocenio i da je aktuelna Vlada Srbije desničarska i da kontroliše desničarske huligane, što se pokazalo u skoroj prošlosti kada nije bilo nemira ni za vreme Parade ponosa, niti nakon potpisivanja Briselskog sporazuma.

„Očigledno je da su huliganske grupe, koje su u sličnim prilikama do pre samo nekoliko godina razbijale Beograd, u nekoj vrsti koordinacije s vlastima ili ljudima bliskim sadašnjim vlastima. Da je neko iz DS potpisao Briselski sporazum, verovatno bi bio razapet na Terazijama kao izdajnik“, dodao je Pajtić.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar