U trendu

Podrška EU Vladi Kosova u rešavanju problema

Šefica kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova je u razgovoru s novim premijerom Kosova Ramušem Haradinajem naglasila kontinuiranu podršku Evropske unije kosovskoj vladi i ljudima u rešavanju najvećih problema u privredi, obrazovanju i uvodjenju vladavine prava.

Kancelarija EU je saopštila da je Natalija Apostolova najavila pisma premijeru i ministrima u kojima će navesti prioritete EU i kako EU može dopuniti rešavanju pitanja važnih za narod.

Premijer Haradinaj zahvalio je za podršku EU  Kosovu i naveo da će se njegova vlada fokusirati na sprovojenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju kao ključnog dokumenta kojim se uspostavljaju odnosi Kosova i EU.

Pozdravio je najavljena pisma ministrima kao sredstvo za pomoć u oblikovanju vladinih sektorskih politika, piše u saopštenju.

Haradinaj se obavezao da će saradjivati sa svim zajednicama na Kosovu kako bi se osećale jednakim i punopravnim članovima kosovskog društva.

Sagovornici su se dogovorili da narednih dana zajedno budu domaćini sastanka sa svim šefovima misija EU na Kosovu o detaljnom planu Vlade da podstakne odnose Kosova i EU.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.