Policija zaustavila učesnike protesta

Učesnici protesta “Ne da(vi)mo Beograd” zaustavljeni su danas u Karađorđevoj ulici ispred hotela “Bristol” odakle je zabranjen prolaz do Geozavoda gde je trebalo da počne protest protiv izgradnje “Beograda na vodi”, a u tom delu grada ulice su zatvorene za saobraćaj i prisutan je velik broj policijaca.
Za saobraćaj su zatvorene Karađorđeva ulica do Brankovog mosta, Gavrila Principa i okolne ulice koje vode ka mestu gde će danas biti položen kamen temeljac za izgradnju prve dve kule u okviru projekta “Beograd na vodi”.

Učesnici protesta stoje ispred dva prstena policijskog obezbeđenja i zvižde, duvaju u pištaljke, nose natpise i uzvikuju parole protiv projekta “Beograd na vodi”.

Oni nose natpise “Sendvič – brza hrana ili karakterna osobina”, “Ne davite Beograd, “Beograd na vodi – prevara”, “Lepo kradi ružno gradi – puno kradi malo gradi”.

Prvobitno je bilo najavljeno da će se učesnici protesta okupiti ispred zgrade Geozavoda, gde je smešteno preduzeće “Beograd na vodi”, a zatim poći u protestnu šetnju do mesta gde će bti postavljen kamen temeljac.

Organizatori su rekli da su na početku okupljanja privedene dve osobe.

Policija je, uoči održavanja drugog protesta “Beograd na vodi prevara veka”, ušla u prostorije beogradskog odbora Demokratske stranke, izjavila je danas portparolka DS Aleksandra Jerkov.

Kamen temeljac za izgradnju dve kule danas popodne će postaviti premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Upravnog odbora kompanije “Igl hils” iz Ujedinjenih arapskih emirata Muhamed Alabar.

(Beta)

Jedan komentar

  • Neregistrovan

    Očigledno gomila džabalebaroša koja ne zna šta će sa sobom, pa hajd malo da protestujemo. Ko li ih plaća i za čije ciljeve se bore? Valjda je mnogo bolje izgraditi nešto lepo nego ono ruglo koje je bilo.

Ostavite komentar