Poseta predsednika Kazahstana podsticaj kompanijama dve zemlje

Foto: Beta

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ukazao je danas na značaj predstojeće posete predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva, jer je to pokazatelj intenziviranja saradnje dveju zemalja, kao i podsticaj kompanijama dve države da smelije ostvaraju poslovne aranžmane.

Kako je saopštila Vlada Srbije, Vučić je na sastanku sa ambasadorom Kazahstana u Beogradu Nurbahom Rustemovim kazao da je Srbija veoma zainteresovana da gradjevinske firme učestvuju u izgradnji velikih stambeno-poslovnih kompleksa i infrastrukturne mreže u Kazahstanu, kao i da veliku važnost pridaje mogućnosti bescarinskog izvoza automobila marke Fijat iz Kragujevca na tržište Evroazijske ekonomske unije.

Premijer Vučić je ocenio da su odnosi Srbije i Kazahstana dobri i bez otvorenih pitanja, kao i da se tradicionalno prijateljstvo pokazalo i prilikom „odlučnog glasanja Kazahstana protiv prijema takozvanog Kosova u UNESKO“.

Ambasador Rustemov je potvrdio značaj prve posete kazahstanskog predsednika, posebno što do nje dolazi u godini u kojoj se obeležava dvadesetogodišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja.

On je preneo poziv Vučiću da u decembru poseti Kazahstan i prisustvuje obeležavanju dvedesetpetogodišnjice nezavisnosti zemlje.

Kazahstanski ambasador je ukazao na to da će u delegaciji predsednika Nazarbajeva biti i najznačajniji privrednici Kazahstana, što pruža izuzetnu priliku da se uspostave nove poslovne veze.

Ambasador je rekao i da je Kazahstan, upravo zbog potrebe povećanja ekonomske saradnje, veoma zainteresovan za otvaranje direktne avionske linije izmedju Beograda i Astane.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar