U trendu

Poslanici pitali o izborima, graničnim prelazima i uličnoj rasveti

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić uzjavio je danas da još nije dogovoreno kada će biti nastavljen medjustranački dijalog, da tek treba da se razgovara o temama i učesnicima dijaloga, a da kad je reč o izbornim uslovima „ne postoje izborni uslovi koji mogu da naprave od gubitnika dobitnika“.

Dačić je odgovarajući na pitanja poslanika rekao da on nije učestvovao u prethodnom dijalogu vlasti i opozicije, ali da je 90 odsto dogovorenog ispunjeno i dodao da za sada nije zvanično dobio nikakav zahtev o „ministarstvu za izbore“ ili bilo kom drugom predlogu o kojem pišu mediji.

Dačić je rekao i da je novi skupštinski poslovnik „u planu u nekom narednom periodu“ i da je za poslovnik neophodna saglasnost svih poslaničkih grupa.

Poslanici su na početku današnje sednice iskoristili svoje pravo da utorkom i četvrtkom postavljaju pitanja nadležnim institucijama.

Poslanik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir pitao je da li će u Sandžaku biti otvoreni novi granični prelaz kako bi bio olakšan život gradjana.

On je naveo da bi granični prelaz u Tutinu znatno skratio vreme putovanja do crnogorskog primorja i omogućio poljoprivrednicima da plasiraju svoje proizvode.

Danijela Veljović iz Socijaldemokratske partije Srbije pitala je Ministarstvo energetike šta će učiniti pošto je „Kragujevac u mraku“ jer uličnog svetla ili nema ili ne radi.

Poslanica je navela da Elektrodistribucija i mesne zajednice prebacuju nadležnost jedni na druge, a gradjani ispaštaju.

Poslanik Srpske napredne stranke Nebojša Bakarec tražio je od Republičke izborne komisije i od MUP-a da kažu da li su tačni navodi, kako je rekao „samozvanog lidera opopozicije Dragana Djilasa“ da su prethodni izbori pokradeni i da je najmanje 200.000 listića ubačeno u glasačke kutije.

Bakarec je opoziciju nazvao „srbomrscima“ i rekao da su oni ljubomorni jer ova vlast „radi i gradi“, a naročito su ljubomorni što će sutra „otvoriti“ spomenik Stefanu Nemanji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.