Predsedništvo SNS pregovara o koalicijama

Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) ovlastio je danas Predsedništvo stranke da pregovara o koalicijama na državnom, pokrajinskom i lokalnom nivou.

Glavni odbor potvrdio je i funkcije novim potpredsednicima stranke Milenku Jovanoviću, Milošu Vučeviću, Marku Djuriću i Mariji Obradović. Oni su na te funkcije izabrani jednoglasno.

Potvrdili su i da je za predsednika Izvršnog odbora izabran Darko Glišić, predsednik opšine Ub.

Dva potpredsednička mesta ostala su upražnjena i oni će naknadno biti izabrani.

Milenko Jovanović je novinarima nakon sednica Glavnog odbora rekao da će se truditi da ispuni očekivanja koja su pred njega stavljena i da će se truditi da se „spirala poraza Srbije zaustavi i da počnemo da beležimo pobede“.

Vučević je novinarima kazao da je vreme da se SNS posveti stranačkim pitanjima, ali i gradjanima.

Upitan da li će i dalje biti gradonačelnik Novog Sada, jer, kako je najavljeno, ljudi koji imaju stranačke funkcije neće moći da budu u izvršnoj vlasti, on je kazao da će to biti poznato 17. juna za kada je zakazana sednica Skupštine grada Novog Sada.

Marija Obradović je ocenila da su novi potpredsednici SNS-a izabrani u skladu s tim kako su se ponašali kao stranački aktivisti i svoje postavljenje na funkciju vidi kao podršku lidera naprednjaka Aleksandra Vučića ženama u politici.

Upitana o tome kakvi su to novi kontrolni mehanizmi koje uvodi SNS za svoje odbore, ona je kazala da stranka planira da kontrola bude više savetodavna i da se naprave bolji timovi.

Marko Djurić rekao je da će SNS s novim, ali i starim funkcionerima i dalje „visoko držati barjak promena“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike