U trendu

Premijer CG na Kosovu: Usko ćemo saradjivati u ostvarivanju zajedničkih interesa

Premijer Crne Gore Duško Marković izjavio je danas u Prištini da će Crna Gora i Kosovo usko saradjivati i da će njegova zemlja nastaviti da podržava Kosovo i produbiti medjudržavnu saradnju.

„Usko ćemo saradjivati kako bi smo ostvarili naše zajedničke ineterese, učlanjenje u EU“, kazao je Marković tokom susreta s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Marković i Tači su razgovarali o bilateralnim odnosima, aktuelnoj situaciji u regionu i evropskoj perspektivi, saopštio je kabinet kosovskog predsednika.

„Tači je ocenio da su odnosi izmedju dve države odlični, tražeći da se oni prošire i u oblasti privrede, obrazovanja i kulture“, navodi se u saopštenju.

Takodje se ističe da se razgovaralo o neophodnosti brze ratifikacije sporazuma o demarkaciji granične linije dve zemlje.

„Pozivam na političko jedinstvo na Kosovu kako bi se ratifikovao sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom i kako bi se otvorio put liberalizaciji viza. To bi bio najbolji poklon za gradjane Kosova na desetu godišnjicu nezavisnosti“, kazao je Tači.

On je ocenio da je učlanjenje Crne Gore u NATO doprinos dugorošnom miru i stabilnosti na Balkanu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.