U trendu

Šabić sa predstavnicima Saveta Evrope o odnosu države prema NVO i medijima

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić razgovarao je danas sa Delegacijom Saveta Evrope o odnosu državnih institucija prema nevladinom sektoru i medijima.

Kako se navodi u saopštenju Poverenika, predstavnike Saveta Evrope zanimale su informacije o radu Poverenika, o pravu javnosti da zna i zaštiti podataka o ličnosti, a „posebno informacije o neadekvatnom odnosu drugih državnih organa prema obavezama koje imaju u cilju implementacije oba zakona koje on štiti“.

„Poseban predmet interesovanja bili su hronični problemi i zabrinjavajući propusti i docnje izvršne i zakonodavne vlasti u vezi sa usaglašavanjem normativnog poretka Srbije u oblasti zaštite podataka o ličnosti sa demokratskim standardima“, navodi se u saopštenju.

Delegaciju Saveta Evrope činili su predsednika Konferencije medjunarodnih NVO u Savetu Evrope (INGO’s) Ana Rurka, zamenica šefa Misije SE Irina Sahajan Veter i šefica sektora za civilno društvo Misije SE u Beogradu Meri En Henesi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.