U trendu

Saobraćaj jedna od najvažnijih oblasti saradnje EU i Zapadnog Balkana

Komesarka Evropske unije za saobraćaj Violeta Bulc pohvalila je danas u Beogradu rezultate koje je Srbija postigla u unapredjenju bezbednosti saobraćaja, približivši se evropskom proseku, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ona je na sastanku sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem naglasila da saobraćaj predstavlja jednu od najvažnijih oblasti saradnje EU i Zapadnog Balkana i da dogovorena „Agenda povezivanja“ ima veliki značaj za prevazilaženje razvojnog jaza i podršku stabilnosti i napretku regiona.

Bulc je upoznala premijera sa novim mehanizmima finansiranja za modernizaciju evropske saobraćajne mreže, koji uključuju i privatne investitore, ohrabrujući Vladu Srbije da konkuriše sa novim projektima.

Vučić je istakao značaj realizacije saobraćajnih projekata za razvoj Srbije, naglasivši i opredeljenost da se uspostavi saradnja i saobraćajnom mrežom poveže ceo region Zapadnog Balkana.

Srpski premijer je kao prioritetan izdvojio autoput Niš-Merdare-Priština-Tirana-Drač, kao i druge projekte usaglašene u okviru „Berlinskog procesa“, izrazivši zahvalnost Evropskoj komisiji za podršku njihovoj realizaciji, piše u saopštenju.

Vučić je rekao da je saradnja u izgradnji regionalne saobraćajne infrastrukture jedan od načina da Srbija pokaže opredeljenost za mir i stabilnost u regionu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.