najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

SDS traži smenu Nebojše Stefanovića

Socijaldemokratska stranka zatražila je danas smenu ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića zbog “skandaloznog priznanja” da su delovi MUP-a povezani sa kriminalnim strukturama i upitala šta je do sada sprečavalo aktuelnu vlast da se obračuna sa tim strukturama.

Stefanović je ranije danas, na konferenciji za novinare, najavio da će do kraja godine iz policije biti “počišćeni oni koji su imali veze sa kriminalcima”.

Kako se navodi u saopštenju SDS, ta izjava je istovremeno i priznanje da je MUP povezan sa mafijom.

U saopštenju SDS podseća “da je i premijer Aleksandar Vučić priznao umešanost vrha gradske vlasti u rušenje objekata u Savamali”.

“Taj slučaj ni do danas nije rešen, a sada imamo i ministra unutrašnjih poslova koji priznaje saradnju ‘vrha’ sa kriminalnim strukturama. Ova pogubna vlast se ponaša neodgovorno, smatrajući da je dovoljno da priznaju greške, ali ne i da snose odgovornost za njih”, navodi se u saopštenju.
 
SDS smatra da ministar Stefanović snosi odgovornost za stanje u policiji i da se ponaša kao da je “juče stupio na ministarsku funkciju”, zbog čega je nedopustivo da ostane na čelu tog ministarstva.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike