U trendu

SDU: U Srbiji ukinuti fer i demokratski izbori

Socijaldemokratska unija (SDU) ocenila je danas da je izbor Aleksandra Vučića za predsednika Srbije samo posledica, kako se navodi u saopštenju, nezapamćeno neravnopravnih uslova u predizbornoj kampanji.

„Svakako ne možemo smatrati fer i demokratskim izborima proces u kojem su svi mediji bili angažovani u promociji jednog kandidata, a svakodnevno smo bili svedoci najbrutalnijeg klevetanja opozicionih kandidata, dok je Vučić kampanju vodio sa mesta predsednika Vlade, direktno zloupotrebljavajući državne resurse“, navodi se u saopštenju SDU.

Ta stranka je dodala da je takav agresivan pristup, uz ćutanje zapada na očigledno kršenje demokratskih procedura, dokaz da je Srbiji predvidjena pozicija zemlja na periferiji kapitalističkog sveta, a da je Vučićeva uloga da završi rasprodaju javnih dobara i pretvaranja Srbije u zemlju jeftine radne snage i obespravljenih radnica i radnika.

„Nastavak apsolutne vlasti Aleksandra Vučića je garancija nastavka ‘politike štednje’, privatizacije javnog sektora, daljeg osiromašenja društva i konstantnog odliva mladih kvalifikovanih ljudi. Ovakva politika nije u interesu gradjana Srbije, ali jeste interes medjunarodnih finansijkih institucija i korporacija kojima je potrebna neorganizovana i slabo plaćena radna snaga“, ocenila je SDU.

Ta stranka dodala je da je ovim izborima ukinut fer i demokratski izborni proces, „možda i jedina preostala pozitivna tekovina petooktobarskih promena“, a Srbija tako plaća previsoku cenu neodgovornosti i korumpiranosti političkih elita.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.