Šešelj: Trampovom pobedom završava se sramna epizoda u odnosima Srbije i SAD

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj čestitao je danas Donaldu Trampu izbor za američkog predsednika i izrazio nadu da će njegovim izborom biti završena „sramna epizoda“ u odnosima dve zemlje i da će Srbija i SAD otpočeti blistavo novo poglavlje.

„Prijateljstvo i savezništvo SAD i Srbije trajalo je tokom dva svetska rata i tokom Hladnog rata, sve dok ratni zločinac Bil Klinton nije pokrenuo nelegalnu vojnu agresiju na našu državu, sa ciljem da skrene pažnju američke javnosti i medija sa njegovih vanbračnih afera i drugih skandala. Agresija je rezultirala kreiranjem nelegalne musimanske narko-mafije u kvazi-državi formiranoj na Kosovu, svetoj srpskoj zemlji“, naveo je Šešelj u čestitki Trampu.

On mu je preneo „neizmernu zahvalnost“ zbog toga što je osudio NATO bombardovanje Srbije i podsetio da je zbog toga, 16. avgusta za vreme posete potpredsednika SAD Džozefa Bajdena, SRS organizovala skup pod nazivom „Glasaj za Trampa“. 

„Novoizabrani gospodine predsedniče, sve dok budete radili za dobrobit Amerike i celog sveta, u Srbiji ćete imati saveznika u uspostavljanju mira i demokratskog poretka“, dodao je Šešelj.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike