U trendu

Skupština Vojvodine sledeće nedelje o zemljištu

Šefovi poslaničkih grupa vladajuće koalicije u Vojvodini dogovorili su danas da se sledeće nedelje održi hitna sednica Skupštine Vojvodine, na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti rasprava o problemima davanja u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta.

Na sastanku su učestvovali šefovi Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), Demokratske stranke (DS) i Saveza vojvodjanskih Madjara (SVM).

Danas će biti održane i konsultacije sa šefovima poslaničkih grupa opozicionih stranaka u Skupštini Vojvodine, kako bi se odredio tačan datum sednice.

Šef poslaničke grupe LSV Dušan Jakovljev izjavio je za Radio-televiziju Vojvodine da je u pitanju redovna sednica Skupštine Vojvodine i da očekuje da se tokom dana o datumu njenog održavanja dogovori sa svim šefovima poslaničkih grupa.

Šef poslaničke grupe DS Borislav Novaković rekao je da je potrebno oko tog pitanja postići „najširi konsenzus, jer 70.000 Vojvodjana direktno živi od korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini“.

Vlada Srbije donela je 11. marta zaključak kojim se lokalnim samoupravama preporučuje da omoguće poljoprivrednicima koji nelegalno obradjuju državnu poljoprivrednu zemlju da prijave površinu koju su uzurpirali i plate za tu zemlju prosečnu cenu, što je izazvalo nezadovoljstvo poljoprivrednika i političkih partija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.