U trendu

SNS: Licemeran i paradoksalan javni apel DS

Sekretar beogradskog Odbora Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Marković reagovao je danas na javni apel Demokratske stranke (DS) povodom loše situacije u medijima, ocenjući da je to licemeran i paradoksalan postupak.

„Izgleda da imaju amneziju pa ću ih podsetiti da upravo u vreme vlasti DS nije postojao niti jedan mediji, za razliku od danas, koji je smeo da prenese izjavu nekoga iz opozicije, niti da objavi na primer tekst o ubijenom Ranku Paniću, čoveku koji je nastradao samo zato što je mislio drugačije i zato što nije delio vaša uverenja“, naveo je Marković u saopštenju.

Prema njegovim rečima, licimerno je da DS sada upućuje takav apel kada je njihov bivši lider Dragan Djilas „držao u šaci medijski prostor u Srbiji“.

„Činjenca da Djilas i danas pokušava da uspostavi potpunu kontrolu nad medijima preko svoje Dajrekt medije, Šolaka i SBB potvrdjuje najveći paradoks današnjeg saopštenja DS i njihovog postojanja kao stranke uopšte“, ocenio je Marković.

DS je ranije danas apelovala na domaću i stranu javnost, organizacije koje se bave medijima, predstavnike EU i ambasade da hitno preduzmu sve raspoložive mere povodom „dramatične“ situacije na srpskoj medijskoj sceni.

„Ista ruka vlasti koja je ugasila rasvetu i ućutkala policiju da bi kriminalci pod fantomkama rušili Beograd upravo ubija poslednje medije gde se mogla pročitati kritička reč ili drugačiji stav“, navodi se u javnom apelu DS, u kom se izmedju ostalog pominju problemi sa kojima se suočava portal „Južne vesti“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.