U trendu

Specijalci koji obezbedjuju Putina na vežbi u Srbiji

Pokazna vežba pripadnika Jedinice za obezbedjenje odredjenih ličnosti i objekata MUP-a i instruktora Federalne službe obezbedjenja predsednika Rusije, izvedena je danas u Nastavnom centru MUP Makiš, kod Beograda.

Vežbi su prisustvovali ambasador Rusije Aleksandar Čepurin i ministar unutrašnjih poslova srbije Nebojša Stefanović.

„Ovo je već treća godina uspešne saradnje Federalne službe obezbedjenja i naše Jedinice za obezbedjenje“, a na vežbi „naši momci koriste izuzetno važna znanja da unaprede svoj rad i da budu efikasniji u zaštiti svih štićenih ličnosti i objekata“, rekao je Stefanović.

Ruska služba je u saradnji sa spskom jedinicom bila na obuci za vozače specijalnih vozila, zaštitu štićenih ličnosti i zaštitu objekata.

„Saradnju ćemo nastaviti kroz razmenu iskustava čime ćemo unaprediti bezbednost i odgovoriti na izazove organizovanog kriminala, terorizma ili bilo koje druge vrste ugrožavanja bezbednosti“, rekao je ministar.

Ambasador Čepurin rekao je da je Federalna služba obezbedjenja predsednika Ruske Federacije „ima dugačku istoriju, od više desetina godina, i da je izuzetno važno što je uspostavljena dobra saradnja sa srpskim kolegama.

„Od njenih pripadnika sam čuo i da su srpski stručnjaci izuzetno dobro pripremljeni“, rekao je Čepurin.

Pripadnici Jedinice za obezbedjenje odredjenih ličnosti i objekata (JZO), zajedno sa instruktorima FSO, izveli su više vežbi u kojima su prikazali odbranu štićene ličnosti pri prolasku kroz „agresivnu masu“, odbranu vozila na parkingu, odbranu od napada palicom, bombom, pištoljem, automatskom puškom i nožem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.