U trendu

Srbija neće podizati ograde, ali mora da zaštiti svoje interese

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija neće podizati ograde, ali da mora da zaštiti svoje interese, jer ne može da podnese najveći teret migrantske krize.

„Ta situaciji od nas zahteva punu koordinaciju sa zemljama koje se nalaze iznad nas na toj (Balkanskoj) ruti: Madjarskom, Hrvatskom, Slovenijom i Austrijom, a naravno mi veoma budno motrimo i šta se dešava izmedju Turske i Evropske unije, odnosno da li će ponovo doći do to migrantskog talasa“, izjavio je za B92 Dačić, koji boravi u Madjarskoj.

On je dodao da je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić bio nezadovoljan rezultatima nedavnog sastanka premijera u Beču, jer nije usaglašena jedinstvena politika Evropske unije prema migrantima.

„Te zajedničke evropske politike nema. Sve zemlje se ponašaju u skladu sa svojim interesima na toj ruti. Srbija mora da vodi računa o svojim interesima“, rekao je Dačić.

U Madjarskoj je juče propao referendum o uvodjenju kvota EU za raspodelu migranata, jer se nije odazvao dovoljan broj gradjana.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je ranije danas da će Srbija zatvoriti granice za migrante, ako zemlje EU ne budu htele da ih prihvate.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.