U trendu

Stamatović: Ja i Koštuničina vlada se nismo dogovorili o prodaji zemljišta strancima

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je danas da nije bio deo vlade Srbije kada se usvajao plan o prodaji zemljišta strancima, i da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju nije potpisala vlada Vojislava Koštunice.

Stamatović je u saopštenju naveo da nisu tačne tvrdnje poslanika Srpske napredne stranke Marka Parezanovića da su se on i Koštuničina vlada dogovorili o prodaji zemljišta strancima.

„Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju nije potpisala vlada Vojislava Koštunice, jer je premijer Koštunica podneo ostavku u februaru 2008, dakle, onog trenutka kada su naprednjački NATO i evropski ‘prijatelji’ počeli da priznaju tzv. nezavisnost Kosova“, naveo je Stamatović.

On je kazao da je Sporazum, sa obavezom liberalizacije prodaje strancima zemljišta u Srbiji, stigao kao „proevropski dar“ koaliciji „Za evropsku Srbiju“, 12 dana pre majskih izbora 2008, a potpisao ga je Božidar Djelić, u ime Borisa Tadića, rekao je Stamatović, podsetivši da je Koštunica istoga dana izjavio da će nova vlada i parlament poništiti taj potpis kao antiustavan i antidržavni čin.    

Stamatović je podsetio da je potpredsendik Vlade Srbije Ivica Dačić obećao davanje diplomatskog imuniteta Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu, a ministar Branislav Nedimović donošenje zakona o sprečavanju prodaje zemljišta strancima, još za vreme trajanja mandata Vučićeve vlade.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.