U trendu

Stefanović pohvalio odnos policije prema migrantima

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas u Bujanovcu da je tamošnja policija pokazala visoku spremnost da na miran način propusti migrante kroz Srbiju, da se pobrine za njih, i da bezbednost gradjana ne bude narušena.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je Stefanović kazao da je u opštini Bujanovac stanje bezbednosti poslednjih godinu dana bolje, da je opao broj krivičnih dela i drugih dela u oblasti saobraćaja i javnog reda i mira, kao i da su rasvetljena sva četiri teška krivična dela.

Stefanović je posetio Policijsku stanicu u Bujanovcu i kazao je da je za policiju važno da se u multietničkim sredinama nacionalna struktura zaposlenih usaglašava sa etničkom pripadnošću stanovništva.

„Posao policije je da bude uz narod i gradjane. Policijske službenike ne interesuje ko je koje nacionalnosti, već isključivo da li je reč o kriminalcima ili poštenim i ispravnim ljudima“, rekao je takodje Stefanović.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova je spremno da saradjuje s lokalnom samoupravom i svim drugim institucijama da do povećanja poverenja dodje. Hoću da gradjani znaju da će policija postupati po njihovim prijavama i da mogu uvek da joj se obrate“, rekao je Stefanović.

Na sastanku sa rukovodiocima policije i funkcionerima lokalne samouprave u Bujanovcu bilo je reči i o seriji razbojničkih provala u jednom od naselja.

„Insistirao sam da policija zajedno s predstavnicima lokalne samouprave ode u to naselje, razgovara sa građanima i obavesti ih šta je do sada urađeno, rasvetljeno i šta će biti preduzeto“, rekao je Stefanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.