Stefanović: U Srbiji vladaju potpuni mir i stabilnost

Foto: Beta

Foto: Beta

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da Srbiji ne preti nikakva opasnost od terorizma.

„Srbija nije neozbiljna zemlja. Mi obraćamo pažnju na sve pretnje i država preduzima mere predostrožnosti, ali nama ne preti nikakva opasnost od terorizma“, naveo je Stefanović za televiziju Pink.

On je ocenio da u Srbiji vladaju potpuni mir i stabilnost i istakao da je dobro da sve države preduzimaju dodatne mere predostrožnosti u zavisnosti od situacije u toj zemlji.

Upitan da prokomentariše to da je policija u Češkoj pronašla telo Janoša Šnajdera (35), za kog se sumnja da je učestvovao u ubistvu Nenada Opačića i njegove supruge Jasmine, ministar je odgovorio da je policija tokom istrage našla poklapajući DNK na jakni i ustanovila da se jedan od osumnjičenih nalazi u Češkoj.

„Mi smo ta saznanja tada uputili Interpolu i tek se pre nekoliko dana nezvanično dobili potvrdu da je ta osoba nađena mtrva i verovatno predozirana“, kazao je on.

Stefanović je dodao i da je u toku istraga ko su nalogodavci tog ubistva.

Nenad i Jasmina Opačić ubijeni su u Novom Sadu 28. februara ove godine. Nenad Opačić izdržavao je zatvorsku kaznu zbog preprodaje narkotika i saradnje sa „zemunskim klanom“ u nekoliko slučajeva otmica i iznude.

Kaznu je trebalo da izdržava do januara 2016. godine, a u trenutku ubistva bio je „na godišnjem odmoru van zatvora“.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar