SVM posle izbora u koaliciji sa pobednikom

Predsednik Saveza vojvodjanskih Madjara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da će ta stranka nakon izbora biti u koaliciji sa onima koje izglasaju većinski glasači.

Pastor je rekao da je Srpska radikalna stranka (SRS) jedina partija sa kojom SVM ne bi saradjivao.

Dodao je da Srpska napredna stranka (SNS), s kojom je SVM u koaliciji na državnom nivou, “ni za milimetar” nije lošiji koalicioni partner, nego što je u prethodnim godinama bila Demokratska stranka (DS).

“Budućeg koalicionog partnera SVM-a u Vojvodini odlučiće većinski glasači, jer će oni doneti odluku o onome što će se dešavati u srpskom političkom prostoru. Mislim da je to manje-više ono što je sad u Beogradu”, kazao je Pastor u izjavi za portal Vojvodina danas (www.vajma.info).

On je oštro kritikovao nevladinu organizaciju Madjarski pokret, koju su formirali bivši funkcioneri SVM-a.

Kako je ocenio, Madjarski pokret formirala je “šačica” ljudi koju pokreće lični interes, mržnja i zavist.

“Cela priča je iracionalna, jer je rušilačka… Ako se raspadne političko predstavništvo vojvodjanske madjarske zajednice, onda ono nikad više neće moći biti ponovo izgradjeno”, rekao je Pastor.

Na pitanje da li sebe smatra autokratom, Pastor je rekao da nije autokrata kada se razgovara, ali jeste autokrata kada se “rasprave stvari i donesu odluke” koje treba da obavezuju sve.”Poslednjih meseci se dešava to da oni koji su sedeli za stolom kada smo se dogovarali o pravilima igre samo krše ta pravila. Dok su bili na pozicijama na kojima su bili, bilo je sve u redu, sada kad su dospeli na margine svojom odlukom zbog rezultata unutrašnjih izbora ili zbog kršenja pravila igre koja su i sami usvojili, sad sam ja autokrata”, kazao je Pastor.

(Beta)

Ostavite komentar