U trendu

Trideset prva protesta Å¡etnja Jedan od pet miliona u Beogradu

Protest Jedan od pet miliona, trideset prvi po redu u Beogradu, počeo je, po običaju u centru grada – kod Terazijske česme, sa kojeg organizator namerava da podseti da su gradjani već sedam meseci na ulici i „ne odustaju od namere da ÅŸive u slobodnoj i demokratskoj drÅŸavi“.

Kako je najavljeno okupljenima bi trebalo da se obrati student i jedan od organizatora protesta Srdjan Marković i  profesorka Univerziteta u Nišu Tamara Milenković Kerković i Uroš Marković.

Organizator je najavio i obraćanje odbornika skupÅ¡tine Stari Grad UroÅ¡a Markovića kojeg su „Radio televizija Srbije i Pink cenzurisali tokom davanja izjave na bazenu ‘Milan Gale MuÅ¡katirović'“, kada je kritikovao gradsku vlast.

Organizator planira i da učesnici protestne Å¡etnje odu do Policijske uprave za Grad Beograd „29 Novembra“ i „podsete policiju da je njena duÅŸnost da Å¡titi gradjane i zakone, a ne pojedince iz vlasti“.
Protestna šetnja će do Policijske uprave stići ulicom Kralja Milana, zatim Takovskom, gde će proći pored zgrade RTS.

Organizator protesta naglasio je, u pozivu na skup, da i dalje traÅŸi da „odgovorni za nasilje vlasti nad neistomiÅ¡ljenicima“ budu kaÅŸnjeni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.