U trendu

Trideset prva protesta šetnja Jedan od pet miliona u Beogradu

Protest Jedan od pet miliona, trideset prvi po redu u Beogradu, počeo je, po običaju u centru grada – kod Terazijske česme, sa kojeg organizator namerava da podseti da su gradjani već sedam meseci na ulici i „ne odustaju od namere da žive u slobodnoj i demokratskoj državi“.

Kako je najavljeno okupljenima bi trebalo da se obrati student i jedan od organizatora protesta Srdjan Marković i  profesorka Univerziteta u Nišu Tamara Milenković Kerković i Uroš Marković.

Organizator je najavio i obraćanje odbornika skupštine Stari Grad Uroša Markovića kojeg su „Radio televizija Srbije i Pink cenzurisali tokom davanja izjave na bazenu ‘Milan Gale Muškatirović'“, kada je kritikovao gradsku vlast.

Organizator planira i da učesnici protestne šetnje odu do Policijske uprave za Grad Beograd „29 Novembra“ i „podsete policiju da je njena dužnost da štiti gradjane i zakone, a ne pojedince iz vlasti“.
Protestna šetnja će do Policijske uprave stići ulicom Kralja Milana, zatim Takovskom, gde će proći pored zgrade RTS.

Organizator protesta naglasio je, u pozivu na skup, da i dalje traži da „odgovorni za nasilje vlasti nad neistomišljenicima“ budu kažnjeni.

(Beta)

Napišite komentar