U trendu

U Kragujevcu 22. juna miting Srbija na nogama, učestvuju lideri Saveza za Srbiju i PSG

Predstavnici Organizacionog odbora protesta „Jedan od pet miliona“ u Kragujevcu najavili su da će u subotu, 22. juna u tom gradu biti održan miting „Srbija na nogama“ koji kako su naveli, „neće biti predizborni skup već bazar demokratije“.

Kako su rekli novinarima, na mitingu čije su ključne reči „istrajnost, solidarnost i poverenje“ učestvovaće lideri Saveza za Srbiju Dragan Djilas, Boško Obradović, Zoran Lutovac i Nebojša Zelenović, kao i predsednik Pokreta slobodnih gradjana Sergej Trifunović.

Član Organizacionog odbora „Jedan od pet miliona“ Nenad Maksimović kazao je da je ideja organizatora da se u subotu u Kragujevcu „na jednom mestu i u jednoj koloni nadju svi gradjani i političari opozicije koji traže poštovanje Ustava i zakona, medijske slobode i fer i poštene izbore u Srbiji“.

„Hoćemo da napravimo prekretnicu za nastavak protesta koji su u proteklih šest meseci bili uspešni“, kazao je Maksimović.

Član tog odbora Nebojša Veljković je rekao da su u Savezu za Srbiju i Pokretu slobodnih gradjana „na prvu“ prihvatili ideju o zajedničkom nastupu u Kragujevcu.

„Insistirali smo na tome da se prvi put opozicija pojavi sa svojim obeležjima, zastavama i štandovima. Biće napravljena zona gde će moći da pokažu kakvo društvo misle da prave posle smene ‘banditskog’ režima, a gradjani će imati priliku da se pogledaju u oči i razgovaraju sa vrhom opozicije“, rekao je Veljković.

Najavljeno je da će gradjani koji to žele, moći da upišu svoje ime i broj telefona u štampani obrazac i postave pitanje političaru opozicije koji ima obavezu da ih tokom naredne sedmice pozove telefonom i odgovori.

Okupljanje učesnika subotnjeg mitinga najavljeno je za 17.30 kod nekadašnje Robne kuće „Beograd“, odakle će se krenuti u protestnu šetnju ulicama Save Kovačevića, Grada Sirena, Nikole Pašića, Glavnom do Djačkog trga gde će se gradjanima obratiti opozicioni lideri.

(Beta)

Napišite komentar