U nedelju osnivačka skupština Saveza za Srbiju i Glavni odbor DS-a

Skup opozicionih partija na kom će biti potpisan sporazum o osnivanju Saveza za Srbiju biće održan u nedelju, 2. septembra u beogradskom centru Sava.

Kako je najavljeno iz pokreta Dveri, skup će početi u 17 časova.

Osnivači Saveza za Srbiju će po dosadašnjim najavama biti bivši predsednik DS i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Djilas, Narodna stranka Vuka Jeremića, Levica Srbije Borka Stefanovića, pokret Dveri, Demokratska stranka, sindikat Sloga, Zdrava Srbija Milana Stamatovića i Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića.

Istog dana će u Beogradu biti održana i sednica Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) na čijem je dnevnom redu podnošenje izveštaja o radu stranke i izbor tela i organa DS-a.

Glavni odbor DS-a na sednici održanoj u junu doneo je odluku o učešću te stanke u formiranju Saveza za Srbiju a predsednik stranke Zoran Lutovac izjavio je da u DS nema nesuglasica po tom pitanju, kako to pišu pojedini mediji.

On je dodao da veruje da će podrška ulasku u Savez za Srbiju biti potvrdjena i na sednici Glavnog odbora u nedelju.

„Podrška Savezu je opšta i stabilna širom Srbije i to će se potvrditi na sednici Glavnog odbora“, rekao je Lutovac za izdanje dnevnog lista „Danas“ od četvrtka.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike