U trendu

Vlada odobrila dotaciju SPC od 1,18 milijardi dinara za nastavak radova na Hramu Svetog Save

Vlada Srbije odobrila je na današnjoj sednici dotaciju Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) u iznosu od 1,18 milijardi dinara za nastavak radova na uredjenju Spomen-hrama svetog Save u Beogradu i utvrdila godišnji Plan obrazovanja odraslih, za šta su opredeljena sredstva u iznosu od 529 miliona dinara.

Kako je saopšteno, na sednici je usvojen i Predlog zakona o potvrdjivanju Sporazuma vlada Srbije i Velike Britanije o medjunarodnom drumskom saobraćaju koji je upućen Skupštini Srbije na usvajanje.

Vlada je usvojila i više dokumenata u cilju jačanja saradnje Srbije i Madjarske u oblastima inovacija, saobraćaja i infrastrukture, medju kojima i Zaključak o utvrdjivanju osnove za zaključivanje Memoranduma o razumevanju izmedju Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Ministarstva inovacija i tehnologije Madjarske o nadogradnji železničke pruge izmedju Subotice i Segedina.

Usvojen je i Zaključak o utvrdjivanju osnove za zaključivanje Memoranduma o razumevanju izmedju Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Ministarstva inovacija i tehnologije Madjarske o unapredjenju rada brodske prevodnice na srpskom delu reke Tise.

Članovi Vlade usvojili su i odluku o dodeli novčanih nagrada paraolimpijcima koji su osvojili medalje na Svetskom prvenstvu u paraolimpijskoj sportskoj disciplini tekvondo, održanom u februaru u Antaliji.

Bobani Kozić za osvojenu srebrnu medalju na tom takmičenju dodeljena je nagrada u iznosu od 25.000 evra u dinarskoj protivrednosti, kao i njenom treneru Aleksandru Goloviću.

Tekvondistima Violeti Todorov i Minji Jandriću za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Antaliji dodeljene su nagrade u iznosu od po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i njihovom treneru Aleksandru Goloviću.

Goranu Obradoviću, treneru atletičara Strahinje Jovančevića, koji je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u atletici u Glazgovu, dodeljena je novčana nagrada u visini od 10.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.