U trendu

Vučić čestitao Trampu Dan nezavisnosti SAD i pozvao ga u Srbiju

Predsednik Aleksandar Vučić uputio je danas predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu čestitku povodom Dana nezavisnosti u kojoj ga je pozvao da poseti Srbiju.

„Uskoro se navršava čitav vek od kada se srpska zastava vijorila nad Belom kućom. Podsećajući se, kroz taj svetli primer zajedničke prošlosti, našeg istorijskog savezništva, želim da Vam još jednom uputim poziv da u godini jubileja posetite Srbiju, kao prvi američki predsednik posle, bezmalo, četrdeset godina. Vaša poseta bi bila od najvećeg značaja za dalje unapredjenje svekolike saradnje naših dveju zemalja, za šta je Srbija snažno opredeljena“, naveo je Vučić u čestitki.

On je poželeo dalji napredak Amerike i blagostanje američkim gradjanima, uz poruku da je Dan nezavisnosti važan za sve one koji poštuju i nalaze uzor u vrednostima Deklaracije o nezavisnosti – da su svi ljudi stvoreni jednaki, s pravom na život, slobodu i težnju za srećom.

„Koristim ovu priliku i da zahvalim na podršci koju nam Sjedinjene Američke Države pružaju na evropskom putu, a posebno na podršci naporima koje Srbija čini za očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu“, naveo je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.