U trendu

Vučić: Gde nađe baš tetku, Vulin: Pa, istina je…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da ima poverenja u ministra odbrane Aleksandra Vulina i ukazao da se sve što se događalo sa stanom dogodilo pre nego što je bio na vlasti.

„Za mene je to bilo vrlo teško, i lično sam ga kritikovao zbog načina i ne znajući svu suštinu. Rekao sam mu da je o tetkinom kauču govorio Božidar Đelić, koga narod pamti kao jednog od najvećih lopova, iako ja to ne bih tako rekao, rekao bih da je reč o čoveku koji je učestvovao u najvećim pljačkaškim privatizacijama“, rekao je i nastavio:

„Rekao sam Vulinu „gde si baš našao tetku“. On mi je rekao da je to istina. Ja sam rekao: “Je l“ možeš da mi objasniš kad se to dogodilo?“. A onda mi je on rekao: “Pa to je bilo pre nego što smo ušli u vlast““, preporičao je Vučić razgovor s Vulinom.

Veoma je važno, kaže, što je to bilo pre nego što je Vulin bio na vlasti.

„Ja imam poverenje u njega da ništa nije ukrao, a nadležne institucije molim da urade svoj posao“, rekao je Vučić.

Istakao je, u emisiji „Insajder“, da ne želi da odgovara za bilo koga od kadrova vladajuće koalicije o čijoj su odgovornosti u javnosti pokrenuta pitanja, ali da ima poverenje u Vulina.

Upitan kakve veze ima njegovo poverenje, jer on nije ni tužilac i sudija, kazao je da baš zbog toga očekuje od nadležnih institucija da sve ispitaju.

Na utisak voditeljke da nakon njegovih izjava u kojima brani pojedine funkcionere, tužioci odustaju od istraga, rekao je da je siguran da to nije tako i jos jednom pozvao da se sve afere ispitaju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.