U trendu

Vučić i poslanik Bundestaga: Neophodno jačanje vladavine prava

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saglasio se danas u Beogradu s poslanikom nemačkog Bundestaga Manuelom Saracinom o neophodnosti jačanja vladavine prava kroz reforme srpskog pravosudnog sistema.

Saracin, član Odbora za evropske poslove Bundestaga iz redova Zelenih, ukazao je na važnu ulogu medija i civilnog sektora u sprovodjenju reformi u Srbiji, dok je Vučić najavio da će se Srbija u pripremi medijske strategije osloniti i na pomoć OEBS, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

Vučić je rekao da Srbija ima još mnogo da uradi da bi postala uredjena i odgovorna država i, kao takva, punopravna članica EU i dodao da očekuje da i civilni sektor da konstruktivni doprinos sprovodjenju reformi, navodi se u saopštenju.

Predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo napretkom u saradnji dve zemlje, posebno u oblasti ekonomije, i naveo da porast nemačkih investicija i broj nemačkih kompanija koje u Srbiji zapošljavaju oko 45.000 radnika, svedoče da preduzete reforme daju rezultate i ulivaju poverenje investitorima.

Saracin je kazao da je Nemačka spremna da pomogne reforme u Srbiji, kao i održavanje mira i stabilnosti u regionu, dok je Vučić naveo da Srbija i on lično veoma cene pomoć nemačke kancelarke Angele Merkel regionalnoj stabilnosti i saradnji, posebno kroz Berlinski proces koji je inicirala 2014. godine, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.