U trendu

Vučić: Niko nema pravo da bude nezadovoljan predlogom Radojičića za gradonačelnika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas niko nema pravo da bude nezadovoljan izborom hirurga i direktora Dečje bolnice u Tiršovoj Zorana Radojičića za gradonačelnika Beograda, za koga je rekao da je dobro rešenje.

On je to rekao odgovarajući na pitanje da li su predlogom Radojičića za gradonačelnika nezadovoljni sadašnja predsednica opštine Savski venac Irena Vujović i bivši gradonačelnik Siniša Mali.

„Ja koliko znam nije bilo nikakvih problema za njegov izbor. Siniša, jesi li ti negde kukao?“, upitao je Vučić ministra finansija Sinišu Malog na predstavljanju jeftinih stanova u Zemunu i dodao: „Možda i jesi, ali sad nećeš da kažeš“.

Vučić je rekao da Irena Vujović nema razloga da bude nezadovoljna, jer je ona važna osoba za SNS koja treba da usavrši određena znanja.

„Zoran Radojičić je bio prvi na listi i on je dobro rešenje za sve građane“, kazao je Vučić i dodao da Beograd mora da se „radi i gradi“.

Gradski odbor SNS danas je na sednici jednoglasno usvojio predlog da Zoran Radojičić bude novi gradonačelnik Beograda, o čemu će se odbornici Skupštine grada izjasniti 9. juna.

Dao sam podršku fudbalerima jer se moraju motivisati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da je dao podršku fudbalerima Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji jer će ih to motivisati da predstave državu i tako dovedu turiste u zemlju.

„Naše je da motivišemo naše momke da se bore za našu zemlju, da nam zemlja bude još punija stranih turista i da možemo da radimo i zaradimo još više“, kazao je Vučić povodom obećanja da će državni tim dobiti 10 miliona evra ukoliko osvoji turnir.

On je ocenio da od fudbalske reprezentacije Srbije ima pet ili šest kvalitetnijih reprezentacija, ali da mogu da pobede i kvalitetnije reprezentacije.

Vučić je kazao da država danas svim timovima koji osvoje nagrade isplaćuje nagradu u roku od tri dana, dok se, kako je istakao, nekada čekalo po dve godine.

„Mi smo nagrade utrostručili. A da su tražili više, mogli su da dobiju još više, ali nisu tražili. Znate li šta znači za Srbiju biti prvak sveta u fudbalu“, rekao je predsednik Srbije.

On je dodao da su uradili „najčistiju stvar“ i da će bodriti fudbalere, a šta će da urade, to je do njihovog umeća i znanja trenera.

„Verujem da ćemo da se radujemo“, istakao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.