U trendu

Vučić: Policija će dobiti priznanja kakva i zaslužuje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da gradjani Srbije pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova duguju miran dan i bezbrižnu noć i obećao policajcima da će dobiti priznanja kakav i zaslužuju.

Vučić je na obeležavanju Dana policije ispred Doma Narodne skupštine rekao da će pripadnicima policije biti pružena podrška kroz povećanje plata, bolju opremu i stanove pod povoljnijim uslovima.

„Neretko imam priliku da čestitam, a nikada sa takvim strahopoštovanjem kao kada se srećem sa vama pripadnicima sprske policije koji na posao idu svakog jutra sa svešću da je neizvestan povratak kući. Srećan vam Dan policije i svaki vaš dan na najtežem, najopasnijem i najvažnijem zadatku verovatno u svakoj državi“, rekao je Vučić.

On je kazao da policija omogućava sima da žive bez straha, ali da zna da je još jedan „ružan deo“ da se uloga pripadnika policije svugde u svetu, pa i u Srbiji ne primećuje dovoljno i da se često poistovećuje sa represijom.

„I sada kada smo odlučili da pomognemo i omogućimo stanove po povoljnijim uslovima, bila je prva reakcija dela javnosti da želimo da potplatimo represivni aparat da bi ih štitio. Ne treba niko da bi štitio nas, već samo Srbiju i ovu našu decu“, istakao je Vučić.

On je dodao da policija nije upotrebljena protiv neistomišljenika i nije podigla ruku ni na jednog demonstranta i da podjednako štiti svakog gradjanina.

„Te kritike govore koliko tako mnogo njih nije svesno koliko duguje tako malom broju vas. Dugujemo vam užasno mnogo. Svaki naš miran dan i bezbrižnu noć, svako odsustvo straha koje bi vladalo nama da nema vas. Dugujemo vam ponos koji vi treba da osećate zbog svega što radite i onaj naš zbog toga što vas imamo“, naveo je predsednik Srbije.

On je kazao da statistike govore o odličnom radu policije i da je od januara do aprila ove godine oduzeto 70 odsto droge više nego nego prošle godine u istom periodu, za više od 45 odsto porastao je broj počinilaca krivičnih dela uhvaćenih na delu, smanjen broj krivičnih dela protiv imovine za 10 odsto i povećan proces rasvetljavanja dela koje su počinila NN lica, a više je uhvaćenih iz dela kriminala i korupcije.

Kako je dodao, stopa kriminala smanjena je za 15 odsto u odnosu na 2017. godinu.

„To su vaši rezultati. Retko ko u ovoj zemlji ima takve rezultate i da je toliko dao u najopasnijem, najozbiljnijem i najodgovornijem poslu za društvo“, rekao je Vučić.

On je istakao da policija ne postoji da bi štitila ni režim ni bilo čiju vlast, nego one koji čine celo društvo, svakog gradjana i osobu bez obzira na pol, godine ili bilo koje opredeljenje.

„Vi štitite njihovu slobodu, tako što štitite zakon. I da svima bude jasno bez vas slobode ne bi bilo, način na koji je štitite je više nego impresivan. Obećavam da ćete dobiti priznanja kakva zaslužujte“, rekao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar