U trendu

Vučić prvi put otvoreno o slučaju „Skripalj“

Srbija smatra da je nemoguće optužiti Rusiju za trovanje bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije bez ikakvih dokaza, izjavio je srpski predsednik Aleksandar Vučić.

On je to rekao u intervjuu za televiziju „Rusija 24“.

„Srbija osuđuje korišćenje hemijskog oružja širom sveta, ali bez dokaza nemoguće je okriviti Rusiju za tako nešto. Čak je i Evropska unija donela odluku da osudi Rusiju na osnovu britanskih tvrdnji da postoji velika verovatnoća da je to učinila Rusija. Tako ne treba reagovati“, kazao je Vučić.

Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su 4. marta u Solsberiju, a britanske vlasti, kao i veliki broj država EU, SAD i Kanada, tim povodom okrivile su Moskvu.

S tim u vezi veliki broj zemalja odlučio je da protera ruske diplomate, dok je Rusija to okarakterisala kao neprijateljski čin.

Zvanična Moskva je u više navrata saopštila i da ni na koji način nije povezana sa incidentom.

(Sputnjik)

2 komentara
  1. Ena

    Neko mora da pokaze zapadu da mi ostali u svetu nismo ovce i vidimo sta oni rade, da bi ostvarili svoje ciljeve.Samo to je sistem jadnika, plasljivaca-kukavica, ljudi koji ne kapiraju da rest sveta vidi te njihove prljave planove i zamisli.Oni su se obogatili u drugom svetskom ratu, jer su opljackali upravo te zemlje kojima danas sude i zato kazem „jadnici“.Da bi nesto postigli moraju vecno da uvode strucnjake iz tih malih opljackanih zemalja, pa se onda ku rce .

  2. C

    Šta Srbija smatra? Većina građana Srbije o tome uopšte ne razmišlja, a Vučiću bi bilo pametnije da ćuti i ne meša se.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike