U trendu

Vučić: Sada vam je jasno zašto Ugljanin nije u Vladi Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom čestitke koju je predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin uputio kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju na izgradnji „demokratske i multinacionalne države“, da je to ključni razlog zbog koje Ugljanin nije deo Vlade. 

„Kao što vidite, moja odluka je bila ispravna“, rekao je Vučić novinarima, nakon što je u Nišu položen kamen temeljac za izgradnju nove fabrike kompanije Leoni.

Vučić je rekao da ne želi ništa više da kaže na tu temu, jer misli da „nije siguran da ima prava da se na takav način izjašnjava“. 

Ugljanin, koji je i lider Stranke demokratske akcije Sandžaka, čestitao je juče Tačiju izgradnju, kako se izrazio, „demokratske, multinacionalne evropske države“, za koju je ocenio da je zasnovana na vladavini prava, sigurnosti i jednakosti pod zakonom. 

Komentarišući inicijativu BiH za reviziju presude po tužbi za genocid protiv Srbije, Vučić je rekao da ga najviše brine to što mu se čini da se ne radi o racionalnom potezu. 

On je rekao da je juče na tu temu razgovarao sa predstavnicima Srba Mladenom Ivanićem i Miloradom Dodikom, jer je želeo da čuje šta misle i oni, ali da nije mogao da zaključi šta je bio motiv Sarajeva za tu inicijativu. 

„Ne mogu da shvatim da je to posledica unutrašnje političke situacije jer lideri ne mogu da se povode za onim što je popularno i šta narod želi“, rekao je Vučić i izrazio nadu da će ta situacija biti prevazidjena. 

Vučić je potvrdio da je o tome razgovarao i sa američkim ambasadorom u Srbiji Kajlom Skotom i dodao da je njegov sagovornik rekao da SAD podržavaju stabilnost i mir. 

Izjavu u Nišu obeležila je prepirka koju je Vučić imao sa novinarima koji su insistirali da im odgovori zbog čega nije ispunjeno obećanje da će do Nove godine biti isplaćena zaostala dugovanja nekadašnjim radnicima niških propalih preduzeća.

Vučić nije osporio da to obećanje nije ispunjeno ali je rekao da odgovornost za položaj tih radnika snose prethodne vlasti i da aktuelna Vlada neće davati više od onoga što je moguće. 

On je, takodje, optuživao novinare da ga prekidaju na nepristojan način i da to čine jer opozicionim predsedničkim kandidatima, za koje on veruje da ih ti mediji podržavaju, ide loše u kampanji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.