U trendu

Vučić saopštava da li će biti parlamentarnih izbora

Premijer Aleksandar Vučić danas bi, kako se očekuje, trebalo da saopšti odluku o tome da li će u Srbiji uz predsedničke izbore biti održani i parlamentarni izbori.

To je juče, posle obeležavanja Topličkog ustanka u Prokuplju, novinarima rekao potpredsednik vlade i lider SPS-a Ivica Dačić, koji je naveo i da lično smatra da nema razloga za raspisivanjem parlamentarnih izbora.

„U razgovorima sa premijerom Aleksandrom Vučićem došli smo do zajedničkog zaključka da definitivno u Srbiji postoji politička stabilnost i da joj nisu potrebni nikakvi novi parlamentarni izbori. Pored ovako stabilne političke situacije i jedinstva svih stranaka u vlasti nije potrebno proveravati političku stabilnost na novim vanrednim parlamentarnim izborima“, kazao je Dačić.

Dačić je dodao da nije na njemu da donosi i saopštava konačnu odluku, već da će to učiniti Vučić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak da je blizu donošenja odluke o održavanju parlamentarni izbora, ali da je neće saopštiti pre ponedeljka.

„Video sam zahteve nekih koalicionih partnera, blizu sam da donesem odluku, ali to neće biti pre ponedeljka“, rekao je Vučić koji je zajednički kandidat vladajuće koalicije na predsedničkim izborima.

Poslednji parlamentarni izbori održani su u aprilu 2016. godine.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike