Vučić: Susret sa Angelom Merkel od izuzetnog značaja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će predstojeći susret sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel biti od izuzetnog značaja za budućnost Srbije, ali da ne očekuje da će doći do promene odnosa Nemačke prema pitanju samoproglašene nezavisnosti Kosova. 

Odgovarajući na pitanje da li očekuje da će Angela Merkel osuditi izjave kosovskih predstavnika o mogućem sukobu sa Srbijom, Vučić je rekao da ne očekuje pojedinačnu osudu, niti to nemačka kancelarka radi, ali da se nada većem razumevanju za Srbiju, iako po pitanju nezavisnosti imaju različite stavove. 

„Ljudi u Srbiji ne treba da očekuju previše. Ako mislite da ćemo da promenimo odnos SAD ili Nemačke po pitanju nezavisnosti Kosova, to bi bilo laganje naroda. Ali boriću se da dobijemo nešto više za naš narod. Neću da spavam i neću da pokleknem, boriću se i dalje, ali nije realno očekivati da mi zapovedamo velikim silama“, rekao je Vučić u Mostaru, nakon susreta sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim.

Povodom izjave kosovskog predsednika Hašima Tačija da će Kosovo na pretnje iz Srbije odgovoriti kao i pre 19 godina – puškama, Vučić je rekao da će u razgovorima sa predstavnicima SAD apelovati da objasne onima koje su stvorili da destabilizacija prilika nije ni u čijem interesu. 

On je dodao da velike sile neprestano traže mesto konflikta i mesto gde će se sučeliti, a da je na političarima regiona da se potrude da to ne bude na ovim prostorima. 

Predsednik Srbije je, govoreći o predstojećim spoljnopolitičkim aktivnostima, podsetio da se za nekoliko dana sastaje sa Angelom Merkel, zatim sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, verovatno sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, da zatim dolazi predsednik Evropskog saveta Donald Tusk i da nešto posle toga očekuje i susret sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

(Beta)

2 komentara
  1. Radoslav Radovic

    Susret sa Angelom Merkel je od izuzetnog značaja-za koga? Za Njemačku.Tvoj značaj svi vide i još će ga više vidjeti vrlo skoro.

  2. Radoslav Radovic

    Jadna nam majka.Vidite ovu rečenicu“;Velike sile neprestano traze mjesto komflikta .“Ovo je uvreda do smrti za naše jedine prave prijatelje.Pa ko jado traži komflikt kaži već jdnom, prelomi preko usta.Komflikt traže oni koji ga prave stalno diljem planete, a ne velike sile nego samo jedna velika sila , koja nas je i polomila i razbucala.A ti češ se dogovoriti sa ovim koji im iz guz. ce vire da to ne bude na ovim prostorima.E moj jado crni.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike