U trendu

Vulin: Država mora da nadje način da u proces obuke uvede one koji nisu pripadnici vojske

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas Komandu za obuku Vojske Srbije u kasarni „Topčider“ i izjavio da država mora da nadje način da ponovo u proces obuke uvede i one koji nisu pripadnici vojske, saopštilo je Ministarstvo.

„Bez obzira na velike napore koje ulaže i Ministarstvo i Vojsku, koje ulaže Komanda za obuku, sve to nije dovoljno bez pomoći čitave države i čitavog društva. Zato mi moramo da nadjemo načine da ponovo u proces obuke uvedemo i one koji nisu pripadnici vojske. Nijedna vojska na svetu nije dovoljno brojna, i nijedna vojska na svetu nije dovoljno spremna za izazove koji su pred nama ukoliko nema podršku čitavog stanovništva, ukoliko nema podršku svih gradjana jedne zemlje“, rekao je Vulin.

On je rekao da država mora da razmišlja o načinima i mehanizmima kojima bi vratila obučenost, odredjene kurseve, odredjene tehnike kojima bi se „najšire stanovništvo ponovo obučavalo svim onim veštinama i znanjima koja su potrebna da bi se branila zemlja“.

„Komanda za obuku radi izuzetan posao, naša vojska može da se meri sa bilo kojom drugom armijom po nivou i kvalitetu obučenosti, ali bez podrške čitavog naroda, to jednostavno neće biti dovoljno, i Srbi to sebi, sigurno neće dopustiti“, rekao je ministar Vulin.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.