najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Završena rasprava, u ponedeljak o amandmanima

Skupština Srbije završila je danas razmatranje Predloga zakona o nacionalnim parkovima u načelu i nekoliko međunarodnih sporazuma i protokola, a rad će nastaviti u ponedeljak, 5. oktobra.

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković, rekla je tokom obrazlaganja, da će usvajanjem Predloga zakona o nacionalnim parkovima biti povećane površine zaštićenih prirodnih područja za 6.000 hektara.

Ona je istakla i da će zakon doprineti uspešnijem očuvanju i održivom korišćenju prirodnih resursa.

Poslanici opozicije, međutim uputili su niz kritika, ističući da zakon više liči na spisak lepih želja, da nema sankcije i da neće dati rezultate.

Poslanici su danas razmotrili i Protokol o sprečavanju zagađenja voda prouzrokovanog plovidbom uz Okvirni sporazum o slivu reke Save, Sporazum između vlada Srbiji i Maroka o saradnji iz oblasti veterine, Sporazum Mađarske i Srbije o pravovremenoj razmeni informacija u slučaju radiološke informacije.

Razmotren je i Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Komisije za hartije od vrednosti Zorana Ćirovića kao i Predlog odluke o izboru Žarka Milićevića na tu funkciju.Poslanici rad nastavljaju u ponedeljak, razmatranjem amandmana na izmene i dopune Zakona o turizmu.

Povezane vesti:

Opozicija kritikuje Predlog zakona o nacionalnim parkovima

Zakonom povećana površina zaštićenih prirodnih područja

Žarko Milićević kandidat za predsednika Komisije za hartije od vrednosti

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike