Zbog čega je smenjena generalna sekretarka Narodne skupštine Srbije?

Skupština Srbije razrešila je danas, na predlog predsednice parlamenta Maje Gojkoviću, Svetislavu Bulajić dužnosti generalne sekretarke Narodne Skupštine.

Za njeno razrešenje glasalo je 135 poslanika, od 138 prisutnih, jedan glas je bio protiv, a dva poslanika nisu glasala.

Prethodno je predsednica Skupštine predložila da se po hitnom postupku u dnevni red aktuelnog zasedanja uvrsti Predlog za razrešenje Bulajić, što su poslanici prihvatili.

Agencija za borbu protiv korupcije ranije je dostavila predsednici parlamenta predlog za razrešenje generalnog sekretara Svetislave Bulajić, zbog toga što je protivzakonito sebe upućivala na službena putovanja u inostranstvo i naplaćivala dnevnice, ali i obračunavala prekovremeni rad.

Ta Agencija je rešenjem od 19. oktobra prošle godine utvrdila da je Bulajićeva tokom obavljanja javne funkcije u 2017. godini sebe upućivala na službena putovanja u Istanbul, Kijev, Edinburg i Varšavu i naplatila devizne akontacije na ime dnevnica.

Ona je isplatila sebi 163. 061 dinar na ime prekovremenog rada.

Sekretarka, kako je navela Agencija, nije obavestila tu agenciju da je u pomenutom slučaju u sukobu interesa, zbog čega joj je izrečena mera javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa javne funkcije generalnog sekretara.

Predsednica skupštine i sekretarka nisu imale dobru saradnju, a mediji su pisali, pozivajući se na nezvanična saznanja, da se Bulajić neadekvatno odnosila prema zaposlenima.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike