U trendu

Zbog nasilja nad Rističevićem optužni predlog protiv bivših poslanika Dveri

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv Boška Obradovića, Davora Djurdjevića, Marka Đurdjevića i Slaviše Miletića zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

Oni su 8. maja ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, kako je saopšteno, pokušali da spreče poslanika Marijana Rističevića (SNS) i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, da udju u zgradu.

Piše i da su „drskim i bezobzirnim ponašanjem i vršenjem nasilja nad oštećenima teže remetili javni red i mir“ i to „u prisustvu većeg broja novinarskih ekipa“, a Rističeviću su „naneli lake telesne povrede“, preneo je blic.rs saopštenje Tužilaštva.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je naložilo Ministarstvu unutrašnjih poslova da podnese krivičnu prijavu protiv osumnjičenih.

Zamenik javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je 28. maja saslušao sve osumnjičene „koji su negirali izvršenja navedenog krivičnog dela, navodeći da nije bilo fizičkog obračuna, niti želje za fizičkim obračunom, već da je to bio politički protest od strane četvoro poslanika Srpskog pokreta ‘Dveri’ i njihovih pristalica“.

Potom su, 11. juna, ispitani i „oštećeni“ koji su „detaljno opisali dogadjaj“.

„Takodje, u dokaznim radnjama ispitani su svedoci, očevici dogadjaja, pribavljen je nalaz i mišljenje veštaka o telesnim povredama oštećenog Marijana Rističevića, kao i video zapisi sigurnosnih kamera od obezbedjenja u Narodnoj skupštini“, navodi se u saopštenju.

Optužnim aktom tužilaštvo je predložilo sudu da optužene proglasi krivim za krivično delo i da im izrekne „adekvatne krivične sankcije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.