U trendu

Živković: Krivična prijava protiv Vučića, nije prijavio pripremu ubistva Olivera …

Predsednik Nove stranke Zoran Živković zatražio je danas od republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac da podnese krivične prijave protiv najvišeg državnog rukovodstva zbog toga što su, kako tvrdi, znali da se priprema ubistvo Olivera Ivanovića, a ništa nisu preduzeli.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno rekao da ima saznanja ko je ubio Olivera Ivanovića. To je mogao da mu kaže ministar policije Nebojša Stefanović, šef BIA Bratislav Gašić ili republička tužiteljka Dolovac koja je nadležna za sve predmete. Oni su pominjali i imena nekih Albanaca, ali nisu ništa prijavili“, rekao je Živković na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Ukoliko tužiteljka, iako ima službenu obavezu, ipak ništa ne preduzme, Živković je obećao da će za 15 dana on podneti prijave protiv pomenutih funkcionera.

Lider Nove stranke postavio je pitanje premijerki Ani Brnabić ko je odgovoran za gubitak Srbijagasa od milijardu i dvesta miliona evra, koji će platiti svi gradjani Srbije.

Po rečima Živkovića, nijedna kompanija u svetu koja se bavi poslovima sa naftom i gasom, ne posluje s gubitkom, dok Srbijagasu država otpisuje dug veći nego čitav beogradski budžet.

„Za te pare moglo se izgraditi 1.600 vrtića ili 20 bolnica, napraviti kanalizacija za više od milion ljudi ili sav autoput koji Srbiji nedostaje“, rekao je Živković i pozvao tužiteljku da reaguje i u tom slučaju.

Živković se osvrnuo i na novu naredbu o radu aerodroma u Kraljevu objavljenu u Službenom glasniku, u kojoj piše da je radno vreme sredom od 12 do 14 časova.

„Šta rade zaposleni sve ostalo vreme?“, pitao je Živković u holu Skupštine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.