U trendu

Agović saslušan u policiji zbog vređanja ambasadora SAD

SARAJEVO – Predsednik Saveza ratnih vojnih invalida Federacije BiH Mujo Aganović saslušan je u policiji zbog pretnji upućenih ambasadoru SAD u Sarajevu Eriku Nelsonu, dan uoči održavanja prve parade ponosa u BiH.

Aganović je rekao da je u policiji saslušan zbog sumnje da je svojim govorom podsticao na nasilje, te poručio da i sada stoji iza svake reči koju je izgovorio.

„Spominjanje američkog ambasadora u mom govoru moje je pravo onoliko koliko je njegovo pravo da on u mojoj državi svoje lično seksualno opredeljenje demonstrira i nameće za tri milona građana ove države i da koristi svoj diplomatski status, i on i svi drugi“, kazao je Aganović za sarajevski portal Faktor.

On je pretnje američkom ambasadoru uputio zbog podrške koju je Nelson dao prvoj Paradi ponosa, koja je prošlog vikenda održana u BiH.

Kao jedan od govornika na Danu tradicionalne porodice, manifestacije održane dan uoči Prajda u organizaciji konzervativnog verskog udruženja, Aganović je Povorku ponosa nazvao „terorisanjem građana“.

„Javno paradirati, provocirati i terorisati građane niko nema pravo, čak ni američki ambasador sa zastavom duginih boja na američkoj Ambasadi”, rekao je u subotu Aganović.

Ambsadoru Nelsonu je poručio da je gost u njegovoj zemlji u kojoj je on „domaćin“.

Uz američkog ambasadadora Nelsona, koji je, inače, deklarisani gej, podršku prvoj Paradi ponosa dali su gotovo svi diplomatski predstavnici uticajnjih država akreditovanih u BiH, a britanski, francuski i talijanski i lično učestvovali na toj manifestaciji.

Stav Aganovića je da su svi oni zajedno sa ostalih 3.000 učesnika Parade ponosa zapravo promovisali „paradu srama“ i vređali Alaha.

„To nećemo dopustiti“, zapretio je Aganović i dodao da njemu čestitke sa Zapade ne trebaju jer se on stidi zbog činjenice da je u Sarajevu održana Parada ponosa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar