U trendu

Ahmeti prenosi Jiovu poruku: Izbor Džaferija realnost

Makedonija treba da prihvati realnost, a to je izbor predsedavajućeg Sobranja kojeg treba da podrže i oni koji ga osporavaju zato što je njegov izbor obavljen na legalan i legitiman način, izjavio je lider vodeće stranke Albanaca u Makedoniji DUI Ali Ahmeti.

Kako navodi „Radio Slobodna Evropa“ na makedonskom jeziku, Ahmeti je kazao da ovim prenosi poruku zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Brajana Hojt Jia sa kojim se danas sastao u rezidenciji američkog ambasadora u skopskom naselju Bardovci.

Poslanici DUI su zajedno sa predstavnicima Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) u Sobranju u četvrtak uveče spornim glasanjem izabrali novog predsedavajućeg parlamenta Talata Džaferija, nakon čega su pristalice VMRO-DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog upali u Sobranje.

Ukupno je 83 ljudi zatražilo medicinsku pomoć u bolnicama u Skoplju, među povređenima je bilo 54 civila, 25 policajca, tri poslanika i jedan novinar.

Ahmeti je kazao da njegova stranka rešena da nastavi proces formiranja nove vlade.

„Nakon ovoga što se desilo u parlamentu krajnje vreme je da svi shvate da zemlja ide u negativnom pravcu i da se prihvati nova realnost, odnosno izbor novog predsedavajućeg Sobranja“, rekao je Ahmeti.

On se zahvalio međunarodnoj zajednici na podršci Džaferiju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar