U trendu

AL: Ruši se restoran muškarca koji je napao španske turiste

MADRID – Albanske vlasti srušile su restoran muškarca koji je pre nekoliko dana napao španske turiste u albanskom letovalištu Porto Palermo, jer navodno nije imao dozvole za rad.

Video objavljen prošle nedelje, a na kome se vidi kako vlasnik restorana Albanac napada španske turiste, poznatog biznismena i njegovu porodicu, a zatim skače na haubu njihovog automobila i tako se vozi tri kilometra pokušavajući da polomi šoferšajbnu i uđe u kola, izazvao je veliku pažnju javnosti, a napad je ubrzao odluku da se sruši restoran, prenosi španski „Pais“.

Nakon incidenta, koji se dogodio 15. avgusta, restoran je bio zatvoren i nakon što su španski turisti zatražili pomoć španske ambasade u Tirani.

Nakon toga vlasnik restorana (51), poznat i po nadimku „gladijator“ je uhapšen, a u policiji je izjavio da su turisti pušili kanabis i da su bili pijani.

Restoran koji se prostirao na 2.000 kvadratnih metara radio je godinama bez dozvole i pokrivao je i obližnju plažu, odnosno izdavao je plažni mobilijar takođe bez dozvole.

Turistima su se javno izvinili ministar turizma Blendi Klozi i premijer Edi Rama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.