Uzbuna u Crnoj Gori – viđen krokodil u Podgorici (foto)

Čitateljka portala crnogorske agencije MINA poslala je redakciji fotografiju životinje koju je videla u podgoričkom naselju u blizini brda Gorica koja jako podseća na krokodila.

Budući da smo poznati po znatiželji, nakon nevjerovatne informacije da Goricom tumara krokodil, naše koleginice Marija…

Posted by Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore on Friday, June 7, 2019

Kako prenosi RTCG, ona je životinju gledala prethodna dva dana na putu do posla, između zgrada. Kako je objasnila, životinja je dugačka oko 30 centimetara i podseća na vrstu manjeg krokodila.

„Prvi put sam je videla u četvrtak na putu prema poslu kada je iskočila ispred automobila. Ista situacija ponovila se jutros. Važno je da neko objasni u kojoj životinji se radi, jer se pojavljuje dva puta u naseljenom mestu“, kazala je građanka koja je želela da ostane anonimna.

Stručnjaci kažu da je posredi vrsta sivog guštera, karakterističnog za naše podneblje.

“Posredi je starija forma vrste sivog guštera, bolje fiziologije stanja, dobro uhranjen, koji je karakterističan za naše podneblje i nije opasan“, kazao je profesor biologije Tomislav Tomović za portal Antena M.

S druge strane, Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore saopštio je na svojoj Fejsbuk stranici da nije u piatanju nikakva životinja slična krokodilu, već da je reč o običnoj gumenoj igrački.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.