U trendu

Alternativa: Pridružićemo se budžetu Albaniije i Kosova

PODGORICA – Albanska alternativa, čiji je lider predsednik najmlađe podgoričke opštine Tuzi, Nik Đeljošaj, saopštila je da će, kako su naveli, “ozbiljno razmisliti i nastojati da ta opština postane deo budžeta Albanije i Kosova“.

Alternativa se u saopštenju Dritanu Abazoviću obraća kao da je premijer, a na potpredsednik crnogorske vlade i poručuju mu da treba da se, kako kažu, stidi svojih (ne)dela.

Smatraju da ova vlada ne ispunjava obaveze koje su predviđene zakonom prema opštini Tuzi, kao što je to slučaj sa ostalim opštinama u Crnoj Gori.

“Samo opština Tuzi u državni budžet svake godine plaća porez preko pola miliona evra. Ovi i mnogi drugi argumenti dokazuju da ste Abazoviću deo antialbanske vlade, i da imate za cilj ekonomsku degradaciju autohtonih albanskih naselja. Mi kao autohtona albanska zajednica, ne preostaje nam ništa drugo, nego ozbiljno moramo razmisliti i nastojati da postanemo deo budžeta Albanije i Kosova”, rekli su iz Albanske alternative, prenelis u podgorički mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.