U trendu

Ambasada Srbije u HR daruje kontejnere stanovništvu Banije

PETRINJA – Ambasada Srbije u Zagrebu obezbedila je donatora uz čiju smo pomoć uspeli da nabavimo kontejnere u vrednosti od 100.000 evra za ugroženo stanovništvo Banije, kaže otpravnik poslova u ambasadi Srbije u Hrvatskoj Davor Trkulja.

On za Tanjug navodi da je nabavljeno 25 kontejnera, 19 nešto manjih sa mokrim čvorom i malom kuhinjom kao i šest većih kontejnera.
„Prva isporuka je u četvrtak kada će stići prva dva kontejnera i oni će nastaviti da dolaze u narednom periodu“, kazao je Trkulja ispred Crkve Svetog Nikole u blizini Petrinje na Baniji, takođe razrušenoj u zemljotresu.
On je danas zajedno sa kopredsednikom Međuvladinog mešovitog odbora za prava manjina Srbija-Hrvatska sa srpske strane Ivanom Bošnjakom obišao najugroženija područja na Baniji.
Kako je naveo, nakon svega što je zadesilo Baniju i Petrinju država Srbija se aktivno uključila u prikupljanje humanitarne pomoći i obezbeđenje donacija za Baniju.
„Srbija i Vlada Srbije su među prvima reagovali. Najpre sa donacijom od milion evra, nakon čega su se priključili i grad Beograd, pokrajinska vlada, Privredna komora Srbije kao i razni ljudi dobre volje, preduzetnici itd. Ta pomoć kad se uporedi sa svime što je stiglo zaista je veoma značajna za ovdašnje stanovništvo“, rekao je Trkulja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.