U trendu

Anketa: Sve više građana HR nezadovoljno politikom vlade

ZAGREB – Najnovija anketa CRO Demoskopa pokazuje da u Hrvatskoj sve više opada broj optimista, građanima se ne sviđa politika vlade, a među temama koje su uticale na njihovu odluku o političkim preferencijama su propast posla oko izraelskih aviona, problemi u brodogradilištu, iseljavanje i druge.

Smer kretanja zemlje, kao svojevrsni pokazatelj društvenog optimizma, u februaru podržava 23 posto građanki/građana (prema 22,7 posto iz januara).

U ovomesecnom istraživanju 68,7 odsto ispitanika smatra da Hrvatska ide u pogrešnom smeru, u odnosu na 68,5 procenata iz januara. Kakav je pravac zemlje ne zna 8,3 posto građana, prenosi RTL.

Nivo podrške politici Vlade Hrvatske u dvadeset i sedmom mesecu njenog mandata iznosi 31,8 posto u odnosu na 32,1 odsto iz prethodnog merenja u januaru. Kad je reč o ne podržavanju politike Vlade u ovomesecnom istraživanju ona iznosi 50,6 posto što je manje nego u januaru kada je iznosila 51,3 posto.

Predsednica republike Kolinda Grabar Kitarovic je za svoj rad dobila ocenu 3,05, u odnosu na 3,01 koliko je izmereno početkom prošlog meseca, prenosi N1.

Najvažnija tema u poslednjih mesec dana bila je propast posla s Izraelcima o nabavci vojnih aviona F-16 što je glavni izbor za 25,7 posto hrvatskih građana. Problemi u brodogradilištima Uljanik i 3. maj druga je najvažnija tema koju je izabralo 19,5 odsto, dok je iseljavanje građana i problemi s radnom snagom na trećem mestu i to je tema koju je izabralo 16 posto.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар