U trendu

Apel nadležnima, dozvoliti doček Nove godine na otvorenom

PODGORICA – Turistički radnici, ugostitelji i organizatori koncerata u Crnoj Gori apelovali su na zdravstvene vlasti da još jednom razmotre mogućnost i dozvole organizovanje dočeka Nove godine na trgovima u kontrolisanim uslovima i uz kovid potvde, kao što će, prema trenutno aktuelnim epidemiološkim merama, to biti dozvoljeno u hotelima, klubovima i diskotekama.

Predsednik budvanskog Udruženja ugostitelja Aleksandar Jovanović izjavio je za podgoričku Pobjedu da bi bila nemjerljiva šteta za kompletnu turističku privredu, a posebno za grad Budvu, da se doček Nove godine na otvorenom ne organizuje već drugu godinu zaredom.

„Apelujemo da se nađe način, uvaži naša argumentacija, da se dogovorimo o nekom minimumu uslova. Smatramo da je dve godine ne organizovati doček u Budvi, koja je prestonica crnogorskog turizma, neprihvatljivo, a posebno jer vidimo da gradovi u okruženju organizuju dočeke Nove godine“, naveo je Jovanović.

On smatra da je moguće uz dobru organizaciju realizovati dočeke Nove godine na trgovima, po istom principu kako su se letos organizovali festivali na Crnogorskom primorju, poput „Si densa,“ ili Novogodišnji bazar u Podgorici ili sportski događaji poput košarkaških ili fudbalskih utakmica.

Sa njim je saglasan i muzički producent i organizator brojnih događaja i festivala kao što su „Siti gruv“ u Podgorici, Royal Music, ali i dočeka novih godina u Baru, Kotoru, Budvi, godinama unazad, Dragan Bulajić koji za Pobjedu kaže da, bez želje da ocenjuje epidemiološku situaciju ili mere kojima se zdravstvene vlasti bore protiv pandemije, ukazuje na to da je mere na otvorenom prostoru moguće kontrolisati.

Oni su apelovali na Ministarstvo da se razmotri takva odluka i ukazuju na sve manji broj prijavljenih slučaja zaraza u Crnoj Gori poslednjih nedelja od Instituta za javo zdravlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar