U trendu

Balkaton 3.0: RCC podržava najbolja digitalna rešenja na Zapadnom Balkanu

 Savet za regionalnu saradnju (RCC) pokrenuo je, treći put zaredom, onlajn takmičenje za najbolje digitalne ideje i rešenja sa Zapadnog Balkana – Balkaton 3.0, a rok za prijavljivanje je 16. juni.

Šest pobedničkih ideja biće nagrađeno sa po 10.000 evra.

Ove godine, kako je saopšteno, traže se sveže, inovativne i jedinstvene ideje u pet kategorija: elektronska trgovina (eCommerce – virtualni promotivni alati, video i marketing uticaja); poljoprivreda, prehrambena tehnologija i ruralni razvoj; obnovljiva/održiva energija (solarna, energija vjetra, hidroenergija, energija plime i oseke, geotermalna, energija biomase); prevoz i logistika i ostalo (medicinska tehnologija/biotehnologija/zdravstvena tehnologija, blokčejn i kibernetička sigurnost, zabava i gejming, čiste i zelene tehnologije).

Novost ovog kruga Balkatona je širi izbor tema, s ciljem podsticanja regionalne saradnje kao i pomoći regionu u savladavanju prepreka na putu ka ekonomskom oporavku i rastu, saopštio je RCC i pozvao kompanije i građane iz regiona da se prijave sa inovativnim rešenjem kao odgovorom na izazove vakodnevnog života.

Timovi koji uđu u uži izbor Balkatona 3.0 imaće priliku da osvoje dvodnevni mentorski program sa iskusnim stručnjacima, šansu da implementiraju svoje rešenje u regiji Zapadnog Balkana i osvoje jednu od šest nagrada iz nagradnog fonda od 60.000 evra.

Biće nagrađeno šest pobedničkih ideja – četiri iz svake od glavnih kategorija i dve iz kategorije „ostalo“, sa po 10.000 evra.

Balkaton 3.0 je otvoren za timove sastavljene od učesnika iz ekonomija Zapadnog Balkana. Timovi se podstiču da među svoje članove uključe kvalifikovane pojedince, ICT kompanije, studente, nevladine organizacije, obrazovne ustanove, nove (start-up) kompanije…

Prijave na https://www.rcc.int/balkathon/#registrationa vše informacija u Balkaton smernicama.

RCC je prošle godine nagradio šest od 90 prijavljenih timova sa Zapadnog Balkana sa 54.00 evra za najbolja inovativna rešenja u kategorijama Pametni  gradovi, E-zdravstvo, Zeleni gradovi i E-preduzetnik, koji su iskoristili finansijsku podršku da u potpunosti razviju svoje digitalna rešenja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.