U trendu

Banožić: Milanović ima pravo da izda zapovest

ZAGREB – Predsednik države Zoran Milanović, u skladu sa svojim ovlašćenjima, ima pravo da izda zapovest i on je to učinio, kada je naložio vojnom vrhu da napusti obeležavanje godišnjice Maslenice u Zadru, zbog ustaških obeležja.

„Nemam ja šta da odobravam“, rekao je Banožić upitan da komentariše naređenje Milanovića.

„Predsednik u skladu sa svojim ovlašćenjima ima pravo da izda zapovest i upotebio je to u skladu sa svojim ovlašćenjima. Nemam ja šta da odobravam“, rekao je Banožić, preneo je hrvatski portal Index.

O osobama koje su se u na obeležavanju u Zadru pojavile sa ustaškim obeležjima, Banožić je rekao da, prema rečima organizatora, oni nisu bili predviđeni službenim protokolom.

„Organizator je rekao da je ispred svakog udruženja pozvana jedna osoba i ti su ljudi bili u službenom protokolu. Ovo je lepo, a ovo ostalo je nepotrebno hrvatskom društvu“, rekao je Banožić i dodao da nikada nije podržavao samovolju, pa neće ni sada.

Milanović, koji je odustao od učešća u obeležavanju godišnjice Maslenice u Zadru, zbog ustaških simbola, naložio je predstavnicima vojnog vrha da učine isto.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar